איך תעזרי לעור שלך להתחדש?
התחדשות טבעית ובריאה של העור – זה תהליך שבו הגוף נפטר ממיליוני תאי עור מתים, הם פשוט מתקלפים ממנו כל יום.
התהליך החידוש ניהיה איטית בגלל נקי שמש, נטייה גנטית, הזדקנות העור, עור שומני או יבש מידי – ואת צריכה להתערב ולעזור לעור להתחדש.
איך את עושה את זה?
בעזרת תכשירים שמכילים חומרים פעילים שעוזרים לקלף את התאים המתים.
איך תדעי אם העור שלך צריך עזרה?
אם הוא הופך לחיוור, עייף, מתמלא שחורים, הנקבוביות מתרחבות והוא מפריש יותר מידי שומן, או להיפך – הופך ליבש מאוד ומחוספס.
ואם שואלים אותך כל הזמן אם את עייפה… כנראה שהגיע הזמן שלך להתערב.
מה תכשירי הקילוף עושים לעור?
- מורידים את התאים המתים ועוזרים לעור לייצר תאים חדשים.
- מורידים את החספוס ומשפרים את המראה והמרקם – מעולה לטיפול בצלקות.
- מעודדים יצירת קולגן שמחזק את העור ואת הגמישות – מעולה לטיפול בקמטים.
- מטפלים בנזקי שמש ובפיגמנטציה – מבהירים כתמים כהים ומעצבנים.
אחד התכשירים המוכרים יותר הוא פילינג גרגירי.
בסיס התכשיר עשוי שמן, קרם או סבון – שאליו מוחדרים חלקיקים קטנים כמו מלח, חול ים או גרעיני משמש טחונים – והם משפשפים ומקלפים את התאים המתים מהעור.
זה נשמע נהדר – אבל ממש לא מתאים לכל אחת!
מאוד לא מומלץ להשתמש בו לעור יבש ודק, הוא אסור בשימוש לבעלות עור רגיש או שמן בעייתי, ואם במקרה את סובלת מקופרוז (נימים אדומים קטנים) או מאדמומיות על הפנים? החלקיקים הקטנים חזקים מדי בשבילך, והשפשוף יכול להזיק לעור שלך.
השם אולי מפחיד אבל הם החברים הכי טובים של העור שלך- החומצות האלפה הידרוקסיות AHA: חומצה לקטית, גליקולית, ציטרית, מלית וטרטרית – המקור של החומצות האלו מפירות או מסוכר. הם עובדים על פני העור, מקלפים את התאים המתים בלי שפשוף. תכשירים שמכילים את החומצות האלו מאוד שימושיים בשיגרת טיפול אנטיאייגינג. אם היית הרבה בשמש בלי הגנה וזה השאיר סימן על העור שלך, למשל, כתמי פיגמנט, קמטים, העור שלך עייף, חסר חיים, חומצה AHA הוא בחירה מושלמת בשבילך! אבל לא רק מבהיר, ועושה אחידות יותר, גם מעודד ייצור קולגן (כך הקמטים משתפרים). תכונת הבונוס היא כי החומצות עוזרות לשפר את הלחות של העור, ועוזרים להחדרת חומרים אחרים- הסרומים או קרמים שאת שמה מעל החומצה.
איך משתמשים בו? בריכוזים נמוכים (עד8%) אפשר להשתמש בהם פעם ביום. אם את לא רגילה לחומצה יכול להיות שתרגישי עקצוצים או מין צריבה ותראי שהעור שלך קצת אדום אחרי מריחת התכשיר- זה סימן שאת צריכה להתרגל עליו ולשים אותו יום כן יום לא. מעל הריכוז הזה או אם מדובר בפילינג משחתי את צריכה להשתמש במוצר לפי הוראות שכתוב על האריזה.
תכשירים עם חומצה בטא הידרוקסי BHA או בשם אחר חומצה סליצילית עושים פלאים במיוחד לעור שמן, במצב שהעור מפריש הרבה חלב ויש שחורים או אקנה- זאת החומצה שיכול לעזור לך. הוא חומצה שממיס בשמן לכן יש לו יכולת לקלף תאים מתים בתוך הנקבוביות.
יש פילינגים אנזימטיים המכילים חומרים שמפרקים ומאכלים את התאים המתים. המקור של החומרים הפעילים בתכשירים האלו מפפאיה (חומצה פפאין), מאננס או ממלפפון.
לסיום אני חייבת לציין כמה דברים חשובים:
- הקרמים, הסרומים והפילינגים מיועדים לעור הפנים ולא מומלץ למרוח אותם סביב העיניים.
- אם את משתמשת בחומצות או עשית פילינג חשוב מאוד שתדאגי להגנה מהשמש! אל תצאי מהבית בלי מקדם הגנה (אף פעם).
- אם העור שלך מתחיל להתקלף אז את לא צריכה להילחץ – הקילוף הוא דבר טוב, והוא חלק מתהליך ההתחדשות של העור. אם את משתמשת בחומצות באופן יומי פשוט תפסיקי עד שהקילוף יעבור ותפנקי את העור שלך בהרבה לחות. ברגע שהקילוף עובר את יכולה לחזור לשגרה.
- תשתמשי בפילינגים ותכשירים שמכילים את החומצות רק על עור נקי, ואחרי ששטפת פנים.
- בתום השימוש תמרחי סרום ו/או קרם לחות. זה מאוד חשוב, כי בלי לחות ושיקום העור יכול להתייבש או להכנס לסטרס ויכול לצאת גירוי.
אני כאן אם יש לך שאלה,
תתקשרי אלי 052-3694160
או לחצי על הסימן של הוואטסאפ למטה
ביאנקה
את עדיין לא עוקבת?
לחצי על הקישור: